SPEELGOEDUITLEENDIENST IN HARTJE NINOVE

Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen, auto’s, blokken, spelletjes,… uit. iedereen kan er speelgoed uitlenen: gezinnen, grootouders en kleinkinderen, jong en oud. ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom.

Spelen is een basisrecht. En je oefent er essentiële vaardigheden door, waardoor de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Vzw Teledienst Ninove, OCMW Ninove en de stad, de initiatiefnemers van dit project, sloegen de handen in elkaar om samen met een tiental geëngageerde vrijwilligers gevarieerd en pedagogisch verantwoord spelmateriaal te kunnen aanbieden aan alle kinderen in Ninove. Om iedereen de speelkansen te geven die ze verdienen. En hoe kan dat beter dan in een speelotheek, waar iedereen speelgoed kan uitlenen? Ze toverden de voormalige conciërgewoning van het gebouw van deFOD Financiën aan de Bevrijdingslaan 9 (vlak bij ‘t Oeverstekske) om in een waar speelparadijs.

Meer dan speelgoed uitlenen

In de speelotheek kan je naast speelgoed uitlenen ook gezellig wat tijd door brengen. De medewerkers helpen je graag verder bij het uitzoeken van gepast speelgoed. Ook met allerlei kind gerelateerde vragen (bv. rond voeding, opvoeden,…) kan je er terecht. Je kan er andere ouders ontmoeten, waarmee je, bij een kop koffie, ervaringen kan uitwisselen. Ouder(s) en kind(eren) – of kinderen onderling – leren al spelend heel wat vaardigheden van elkaar. Regelmatig zijn er ook activiteiten voor iedereen.

Praktisch

Speelodroom is elke woensdag van 11 uur tot 17 uur open.
Wil je gebruik maken van de speelotheek, dan moet je je eerst inschrijven.

Speelgoed lenen is vanaf januari 2020 gratis!
Voortaan wordt hetzelfde retributiereglement als de bib gehanteerd.

Je kan 3 stuks speelgoed per persoon uitlenen, met een maximum van 10 stuks per gezin/
groep. De maximale uitleentermijn is 3 weken.

Contact

Bevrijdingslaan 9 – 9400 Ninove
speelodroom@sociaalhuisninove.be
0474/49 00 23