Dit liedje werd vorige week op alle radiozenders gelijktijdig gespeeld en dit om ieder van ons een hart onder de riem te steken.

Niemand mag er op dit ogenblik alleen voorstaan, we moeten hier samen doorheen.

Op dit ogenblik zijn contact, ILC, moestuin en repaircafé gesloten. Sociale kruidenier is open gebleven zodat we daar de meest kwetsbaren binnen onze samenleving toch konden helpen.

Nele houdt constant contact met mensen uit ons doelpubliek en dan vooral de alleenstaanden en meest kwetsbaren, dit omdat deze mensen het ergst getroffen worden. Zij hebben dikwijls geen netwerk waar ze kunnen op terugvallen.

Vanaf dinsdag 31/03 gaat ook opnieuw het sociaal restaurant open maar dan enkel via afhaalmaaltijden. Mensen die interesse hebben, kunnen op voorhand inschrijven, we gaan geen geld aanvaarden, we werken enkel via overschrijving. Maaltijden kunnen afgehaald worden aan de keukendeur. Teledienst zorgt zelf voor de nodige potten en kommen. Geert gaat de maaltijden alleen klaarmaken en het personeel gaat helpen om alles in dozen te doen. Misschien hebben jullie zelf interesse of kennen jullie iemand die hieraan nood heeft. Op het menu staat dinsdag spaghetti, woensdag vol au vent met puree, donderdag balletjes met groenten en aardappelen. Dit telkens met soep en dessert.

Onze armoedewerker, Steven is ook van start gegaan op maandag 16/03. Gelijk met sluiting van scholen en horeca is hij begonnen. Hij zal zich de startdatum op Teledienst lang herinneren.

In bijlage vinden jullie ook het overlijdensbericht van de vader van Geert. Vanuit Teledienst hebben wij Geert gecondoleerd uit naam van vrijwilligers en personeel.

Het is al even geleden dat we mekaar nog gezien hebben en waarschijnlijk zal het nog wel even duren. Dus stuur maar eens een mailtje of als je graag eens babbelt, bel gerust.

Door gans die coronamiserie zouden we nog vergeten dat het kwartaal bijna ten einde is. De vervoerskosten moeten dus doorgegeven worden. Kunnen jullie dit zo vlug mogelijk doen.

Hou het veilig

De teledienst-ploeg

Nele, Carla, Judi, Geert, John, Steven en Lucia